Чи повинен замовник надавати 24 години для дозавантаження документів

Розглянемо, чи повинен замовник надавати 24 години на дозавантаження документів, якщо пропозиція все одно не відповідає вимогам тендерної документації. Ми аналізували випадки відхилення учасника через неусунення невідповідностей і з’ясували, що замовник не мав права надавати 24 години.

Що робити замовнику, коли є невідповідність в документах учасника і є підстави для відхилення

Правило 24 годин надає можливість усунути незначні недоліки, що допомагає зберегти найбільш економічно вигідні пропозиції, забезпечуючи дотримання умов тендерної документації. Це сприяє оптимізації процесу і досягненню максимально ефективних результатів у закупівельній діяльності.

Згідно з Особливостями, замовник може надати 24 години майже на все, окрім випадків відсутності забезпечення тендерної пропозиції, якщо таке забезпечення вимагалося, та/або відсутності інформації чи документів про технічні та якісні характеристики предмета закупівлі, що пропонується учасником у тендерній пропозиції.

Розміщення повідомлення про усунення невідповідностей є обов'язком замовника, а не його правом. Проте, якщо замовник встановив підстави, на які не можна застосувати механізм 24 годин, наприклад, проблеми з гарантією або технічними документами, така пропозиція підлягає відхиленню без використання цього механізму.

Будьте уважні, щоб не довелося потім скасовувати процедуру закупівлі через допущені порушення, які неможливо виправити (про такі проблемні скасування ми нещодавно розповідали - шукайте в наших reels). Бажаємо успішних закупівель!

Чи повинен замовник надавати 24 години для дозавантаження документів
ІНШІ НОВИНИ

У ВАС Є ПИТАННЯ?

Напишіть нам
Обов’язкове поле введення