Фонд держмайна вперше продав конфіскований через санкції завод

На оплату лота покупець має 20 днів.

Фонд держмайна реалізував завод, конфіскований у російсько-грецького олігарха Івана Саввіді, за 103 мільйони гривень. Про це повідомив голова ФДМУ Віталій Коваль.

"ФДМУ вперше продав санкційний завод. Йдеться про велике підприємство з виробництва упаковки для м'ясопереробної галузі – «ПентоПак». Ринок визначив вартість цього об’єкта, і переможна ставка на повторному аукціоні склала трохи більше 103 млн гривень," – зазначено в повідомленні.

Зазначається, що покупець має 20 днів для оплати вартості лота. Крім того, інвестор вже сплатив гарантійний внесок у розмірі 20,3 мільйонів гривень.

"Продукція заводу користується попитом серед великих компаній, таких як «Рудь», «Глобино», «М’ясна гільдія», і експортується в понад тридцять країн світу. Актив включає 20 одиниць нерухомого майна та інфраструктури, загальна площа об’єктів становить 5247,3 кв м," – повідомляє Фонд держмайна. Отримані кошти будуть спрямовані у Фонд ліквідації наслідків російської агресії за спеціальною процедурою.

Нагадаємо, завод «ПентоПак» конфіскували за рішенням Вищого антикорупційного суду в Івана Саввіді та передали до Фонду держмайна для підготовки до приватизації та продажу. Це пов'язано з тим, що колишній власник був депутатом Держдуми від «Єдиної Росії» і президентом громадської організації, яка пропагує "русскій мір" на окупованих територіях. Крім того, його організація співпрацювала з ватажками «ДНР». Указом президента України від 19 жовтня 2022 року проти Саввіді були введені санкції на 10 років.

Завод «ПентоПак» конфіскували і передали до Агентства з розшуку та менеджменту активів (АРМА) у лютому 2024 року. Варто зазначити, що в реєстрах власник підприємства не змінювався, і за документами підприємство все ще контролює Саввіду Кіріакі – дружина російського бізнесмена

Фонд держмайна вперше продав конфіскований через санкції завод
ІНШІ НОВИНИ

У ВАС Є ПИТАННЯ?

Напишіть нам
Обов’язкове поле введення