Шлях до Інвестицій: Плани ФДМУ на Велику Приватизацію

Фонд державного майна України готується до масштабної хвилі приватизації, запланованої на друге півріччя цього року.

Голова ФДМУ, Віталій Коваль, у розмові з Українським Радіо розкрив деталі цієї стратегічної ініціативи. Велика приватизація відрізняється від малих продажів тим, що активи, які входять у цей процес, мають початкову вартість понад ₴250 мільйонів.

"З другого півріччя 2024 року ми очікуємо проведення аукціонів з великої приватизації. На них буде представлено цікаві об'єкти, включаючи санкційні та приватизаційні. Наприклад, Об'єднана гірничо-хімічна компанія та завод будівельних матеріалів "Аерок" вже у списку", - розповів Коваль.

У списку також зазначені виробники упаковки "ПентоПак" у Борисполі та морський торговельний порт Білгород-Дністровська. Щодо спиртової галузі, вона рухається до приватизації, включаючи спиртові заводи Зарубинський, Бджільнянський та Лохвицький.

"Готель "Козацький", відомий своєю локацією та потенціалом, також знаходиться у списку. Хоча він відноситься до об'єктів малої приватизації, очікується, що конкуренція на аукціоні буде високою, оскільки цей готель знаходиться поруч зі "Україною", іншим відомим готелем у Києві. Обидва готелі мають стати окрасою столиці та привернути інвесторів для розвитку готельного бізнесу", - підкреслив Коваль.

Від початку 2024 року ФДМУ провів понад 100 успішних аукціонів, на яких було продано майно на загальну суму понад ₴900 мільйонів.

Шлях до Інвестицій: Плани ФДМУ на Велику Приватизацію
ІНШІ НОВИНИ

У ВАС Є ПИТАННЯ?

Напишіть нам
Обов’язкове поле введення