Стратегія вирішення житлових потреб внутрішньо переміщених осіб: спільні кроки влади

Фонд держмайна спільно з місцевими владами визначить державні об'єкти для тимчасового проживання ВПО Віцепрем'єр-міністерка, міністрка з реінтеграції тимчасово окупованих територій, Ірина Верещук поручила Фонду державного майна (ФДМУ) скласти перелік гуртожитків у різних областях та передати цей список центральним органам виконавчої влади (балансоутримувачам) і місцевим органам влади. Основна мета полягає у визначенні об'єктів державної власності, розташованих у відповідних регіонах, які можуть бути використані для тимчасового проживання переміщених осіб. Про це повідомила пресслужба Мінреінтеграції після зустрічі, на якій обговорювалась розробка урядової стратегії забезпечення житлом внутрішньо переміщених осіб (ВПО) на період 2025–2030 років.
У ході обговорення було вказано на необхідність системного аудиту житлового фонду для комплексного вирішення цього питання.
Після ідентифікації таких об'єктів ФДМУ та місцева влада спільно проведуть їх аналіз та визначать, які з них можуть бути передані у комунальну власність.
Також в межах Координаційних центрів підтримки цивільного населення при обласних військових адміністраціях було затверджено створення робочих груп, які будуть відповідати за вирішення наведених питань.
Україна: понад 5 мільйонів ВПО та Понад 6 мільйонів Українців Як Біженці
Згідно з інформацією від Міністерства соціальної політики, на 14 серпня 2023 року в Україні зареєстровано близько 5 мільйонів громадян, які залишили свої місця проживання через збройну агресію Російської Федерації проти України. Після 24 лютого 2023 року понад 3,6 мільйона осіб були переміщені, і з них приблизно 1 мільйон вже переїхали вдруге. Найбільше таких осіб зареєстровано в Дніпропетровській та Харківській областях.
Щодо даних ООН на 10 жовтня 2023 року, понад 6,2 мільйона українців стали біженцями внаслідок повномасштабного вторгнення Росії.
За повідомленням ООН, понад 5,14 мільйона українських біженців подали заявки на отримання статусу тимчасового резидента в країнах Західної Європи.
Рада Європейського союзу продовжила дію механізму тимчасового захисту для українців, що шукають притулок від війни, до березня 2025 року.

Стратегія вирішення житлових потреб внутрішньо переміщених осіб: спільні кроки влади
ІНШІ НОВИНИ

У ВАС Є ПИТАННЯ?

Напишіть нам
Обов’язкове поле введення