Активи компаній банкрутів

Кабінет міністрів ухвалив рішення про проведення торгів по реалізації активів підприємств банкрутів тільки через систему онлайн аукціонів «Прозоро.Продажі». Рішення було прийнято в зв'язку з втратою довіри до державного електронного аукціону СЕТАМ.

Як прокоментував рішення прем'єр-міністр України Олексій Гончарук: «Ми в уряді припиняємо роботу всіх систем, в яких у нас є підозри щодо їх упередженості і несправедливості».

Зокрема, мова йде про «Систему електронних торгів арештованим майном» СЕТАМ (працює з 26 жовтня 2015 року, у вересні 2017 року державне підприємство СЕТАМ змінило назву на OpenMarket). Сама процедура банкрутства проводилася з порушеннями, активи банкрутів неправильно оцінювалися, а самі торги проводилися під конкретних покупців. Це призвело до втрати довіри до системи.

У зв'язку з цим продаж майна підприємств банкрутів буде проводитися через систему Prozorro. За словами прем'єр-міністра: «Сьогодні ми прийняли рішення, що все це арештоване майно, якщо і буде продаватися, то через інтернет-майданчик, до якого є довіра – це «Прозоро.Продажі». Це дозволить скоротити процедуру банкрутства і розморозити велику кількість активів, які роками перебувають в підвішеному стані в судах, і на яких заробляє не економіка, а тільки юристи».

Державна компанія «Прозоро.Продажі» добре зарекомендувала себе під час продажу майна і активів банків в ліквідації. Її створили за ініціативою Національного банку України, Міністерства економічного розвитку і торгівлі, Фонду гарантування вкладів фізичних осіб та організації Transparency International Ukraine.

Продаж активів підприємств банкрутів будуть здійснювати через акредитовані інтернет-майданчики. Компанія Електронні закупівлі з початку реформи в сфері публічних закупівель та прозорих аукціонів здійснює комплексне супроводження купівлі нерухомості та іншого майна з аукціонів за різними процедурами участі. Є офіційними партнерами акредитованих майданчиків Прозорро та СЕТАМ, а тому знаємо механізм та процедуру участі в найменших деталях.

Крім надання можливостей участі в аукціонах «Прозоро.Продажі», нашим клієнтам ми пропонуємо:

  • консультаційний супровід 24/7;
  • високий шанс перемоги в аукціоні;
  • можливість купити нерухомість з хорошими знижками;
  • доступні ціни на наші послуги.

З нами ви можете придбати цікаві і ліквідні активи підприємств банкрутів за вигідними цінами. Наші юристи мають більш ніж 10 річний досвід роботи.

      

У ВАС Є ПИТАННЯ?

Напишіть нам
Обов’язкове поле введення