ВР: ЗАКОН ПРО ПРОЗОРІСТЬ ОБОРОННИХ ЗАКУПІВЕЛЬ

24 лютого 2023 року, ВР було проголосовано за Закон про внесення змін до Закону України "Про оборонні закупівлі" щодо запровадження прозорості в оборонних закупівлях (крім відомостей про закупівлі товарів, робіт і послуг оборонного призначення, що становлять державну таємницю) із забезпеченням захищеності державних замовників від воєнних загроз на період дії правового режиму воєнного стану в Україні. 
Проголосувало у другому читанні: 264 нардепів.

Закон впроваджує:
-    Звіт про оборонні закупівлі, крім відомостей про закупівлі товарів, робіт і послуг оборонного призначення, що становлять державну таємницю;
-    Публікація звітів про оборонні закупівлі, що неопубліковані у період з 24 лютого 2022 року та станом на день набрання чинності цим Законом;
-    Держ замовникам або службам держ замовників надається 30 днів до набрання чинності змін та 60 днів — для оприлюднення звіту про оборонну закупівлю.
У звіті про договір про оборонну закупівлю, що укладений без використання електронної системи закупівель, за умови, що вартість предмета закупівлі для товарів і послуг оборонного призначення, інших товарів і послуг для гарантованого забезпечення потреб безпеки і оборони дорівнює або перевищує 200 тисяч гривень, для робіт оборонного призначення та робіт для гарантованого забезпечення потреб безпеки і оборони - 1,5 мільйона гривень, (крім відомостей про закупівлі товарів, робіт і послуг оборонного призначення, що становлять державну таємницю), зазначаються відомості про:
-    найменування державного замовника (службу державного замовника);
назву предмета закупівлі (із зазначенням одиниці виміру щодо товарів);
ціну за одиницю товару, ціну робіт, послуг;
-    комплексна публікація відомостей щодо складових вартості харчових продуктів (товарів) та інших видів послуг, що входять до узагальненої вартості послуг харчування.
У пояснювальній записці нагадується, що «видатки на безпеку та оборону на 2023 рік визначено у розмірі - 1 трлн. 141 млрд грн — або майже 50% всіх видатків України – 2 трлн. 640 млрд грн». Тому зміни «дозволять забезпечити дотримання балансу між інтересами національної безпеки та оборони та демократичними принципами відкритості та прозорості». 

Якщо ви маєте намір взяти участь у публічних закупівлях наша компанія надає послуги з професійного юридичного супроводу тендерів будь-якої складності від початку процедури до укладення договору

У ВАС Є ПИТАННЯ?

Напишіть нам
Обов’язкове поле введення