У яких випадках можна виправити невідповідності за 24 години?

Постанова №1178 надає учасникам закупівельних процедур додаткові можливості усунути невідповідності в тендерній документації упродовж 24 годин.
Проаналізувавши відкриті торги з особливостями, можна побачити, що понад 90% учасників, які отримали вимогу усунути помилки упродовж доби, набули статусу переможців.
Для організаторів це також є перевагою, адже закупівля або пропозиція залишилася вигіднішою в 1377 об’єктах продажу, загальна очікувана вартість склала 3 мільярди гривень.
Відомості щодо такого усунення помилок у тендерній документації містяться у пункті 40 Постанови.
У разі виявлення замовником невідповідностей у документації учасників, йому треба опублікувати вимогу їх усунути не менш як за 2 робочих днів до того, як розгляд пропозицій завершиться.
Якщо у документації немає відомостей або документів, наявність яких передбачає тендерна пропозиція, а також документів та інформації щодо технічних і якісних характеристик предмета закупівлі, який пропонує учасник у своїй пропозиції — це вважається невідповідністю. Винятком є випадок, коли відсутнє забезпечення пропозицій, у разі якщо замовник вимагав таке забезпечення.
У разі виявлення помилок у вимогах технічної специфікації до закупівельного предмета, усунути можна ті невідповідності, через які не потрібно буде змінювати предмет закупівлі, назву товару, марку, модель предмета, який пропонує учасник у своїй пропозиції.
Замовник може публікувати повідомлення з вимогою усунення невідповідностей один раз до одного учасника. Винятком будуть випадки, які пов’язані з виконанням рішень органу оскарження.

ТОВ «Електронні закупівлі» проводить групові та індивідуальні онлайн навчання в сфері публічних закупівель в зручний для Вас час.

У ВАС Є ПИТАННЯ?

Напишіть нам
Обов’язкове поле введення