За минулий тиждень ФДМУ отримав додаткові 126 мільйонів інвестицій

За минулий тиждень Фонд державного майна України (ФДМУ) отримав додаткові 126 мільйонів інвестицій завдяки успішним аукціонам. Найбільш вражаючим продажем став Струтинський спиртзавод у Львівській області, де фінальна ставка становила 100 мільйонів гривень.
За цей період команда ФДМУ провела 5 аукціонів, на яких виступили 8 підприємців, та вартість активів зросла у 3,3 рази. Загальна сума вилучених інвестицій становила 126 мільйонів гривень, як зазначає прес-служба організації.
Окрім вартості придбання активів, нові власники також мають розплатитися у розмірі 54 мільйонів гривень за боргами перед співробітниками та бюджетом.
Лідером продажів, що завершився тижнем, став Струтинський спиртзавод у Львівській області, де ставки конкурували два інвестори і досягли позначки в 100 мільйонів гривень.
Програма приватизації створює важливі можливості для розвитку бізнесу, залучення інвестицій у збиткові державні активи та сприяє розвитку української економіки.
Зібрані кошти дозволять, наприклад, закупити 1800 дронів для підтримки наших захисників, що значно посилить оборонні сили країни та наблизить перемогу.
Ми висловлюємо вдячність усім підприємцям, які готові вкладати кошти в державні активи та брати участь в аукціонах ФДМУ. Ми продовжуємо працювати, створюючи нові можливості для розвитку бізнесу в Україні.
Слід зазначити, що з 21 по 25 серпня сума виграшних ставок на аукціонах приватизації Фонду держмайна склала 3,2 мільйона гривень. У семи аукціонах брали участь 36 учасників і завдяки конкуренції ціна активів зросла в 11 разів порівняно зі стартовою ціною.
Фонд держмайна України успішно продовжує програму малої приватизації, з початку її поновлення у вересні 2022 року він залучив понад 1,24 мільярда гривень приватних інвестицій у сільськогосподарські активи. У середньому на кожен із 25 державних об'єктів припадало по три підприємці, що призвело до збільшення їх вартості приблизно втричі.
Крім того, Фонд державного майна готується до проведення нового аукціону щодо приватизації єдиного майнового комплексу ДП "Білгород-Дністровський морський торговельний порт (МТП)". Це вже п'ята спроба продажу активу, адже попередні аукціони, призначені на 6 та 14 червня цього року за ціною 184,9 мільйона гривень, не відбулися через відсутність заявок учасників.
2023 року результати приватизації принесли економічний ефект у розмірі 3,4 мільярда гривень, включаючи кошти від продажу об'єктів, а також виплати боргів перед бюджетом та працівниками, що накопичилися на збиткових підприємствах.
За перші 7 місяців 2023 року до державного бюджету надійшло понад 450 мільйонів гривень від оренди державного майна. З початку року ФДМУ уклав 1043 нових договори, надавши тим самим тисячі нових можливостей для малого та середнього бізнесу, створюючи нові робочі місця, вносячи податки та підтримуючи економіку країни у складний період воєнних дій.

У ВАС Є ПИТАННЯ?

Напишіть нам
Обов’язкове поле введення