Аналіз відхилення ТП Учасника на аукціоні

Аналіз відхилення ТП Учасника на аукціоні через відсутність інформації про кінцевого бенефіціара та можливий зв'язок з РФ
Поділимось цікавим випадком, пов'язаним із відхиленням ТП Учасника аукціону 19 березня 2024 року через відсутність інформації про кінцевого бенефіціара в ЄДР станом на 5 березня 2024 року, а також розглянемо, чи є тут зв'язок з РФ.
Цікаво, що протокол УО про відхилення Учасника датований 19 березня 2024 року та містить таке повідомлення: «Відповідно до інформації, опублікованої у ЄДР, станом на 5 березня 2024 року, у Учасника відсутня інформація про кінцевого бенефіціара(-ів)». Згідно зі завантаженою пропозицією Учасника "Інформація про технічні та якісні характеристики товару, що пропонується для постачання", виробником товару вказано _____ (Німеччина).
Дані з реєстрів юридичних осіб-резидентів РФ показують, що компанія ________ (Німеччина) також є на 100% власником ООО "ЙОСТ-РУС" (ІПН ____________) (Місцезнаходження: 119530, м. Москва, внутрішній територіальний г. Муниципальний Округ Очаково-Матвеевское, ш.Очаковское,б.32,стр.16).
З урахуванням викладеного вище, співпраця з цим Учасником, закупівля товарів якого здійснюється від виробника, що є засновником компанії в РФ, може нести потенційні ризики для нашої організації.

Підставою для відхилення тендерної пропозиції учасника є пункт 44 Особливостей, який посилається на пункт 47 цих особливостей.
Цікаво відзначити, що у складі технічної пропозиції учасника був представлений витяг з ЄДР, де відсутня інформація про кінцевого бенефіціарного власника (контролера) учасника. Однак важливо врахувати, що ця інформація може бути неактуальною на момент прийняття рішення про відхилення, яке відбулося 19 березня 2024 року, а не на 5 березня 2024 року.
Фактично відхилили тендерну пропозицію, оскільки один із виробників запропонованого товару має бізнес в Російській Федерації. З урахуванням того, що це закупівля від одного з монополістів, Замовник має підрозділ безпеки і комплаєнс, який впливає на ухвалення рішень.
Навіть у випадку подання скарги на необґрунтоване відхилення тендерної пропозиції учасника, рішення комісії про задоволення скарги може бути ускладнене, оскільки підрозділ безпеки Замовника або комплаєнс впливає на такі рішення. Тому можливо, шукали підстави для відхилення вже зараз або планували відхилити пізніше, після закінчення строку дії технічної пропозиції учасника.

Аналіз відхилення ТП Учасника на аукціоні через відсутність інформації про кінцевого бенефіціара та можливий зв'язок з РФ
ІНШІ НОВИНИ

У ВАС Є ПИТАННЯ?

Напишіть нам
Обов’язкове поле введення