ФДМУ планує у 2024 виставити на приватизаційні аукціони близько тисячі об'єктів

Фонд державного майна планує у наступному році виставити на приватизаційні аукціони близько тисячі об'єктів, повідомив голова ФДМУ, Віталій Коваль. Він зауважив, що цей процес буде спрямований на підтримку малого та середнього бізнесу, який стане основним бенефіціаром роздержавлення.
"Ми віримо, що малий та середній бізнес повинні бути в основі процесу роздержавлення. Це стейкхолдери, які зможуть отримати найбільшу вигоду від трансформації державних активів, які наразі є пасивами для державного бюджету", - підкреслив Коваль.
Виставлення на приватизацію такої кількості об'єктів в 2024 році відкриває нові можливості для бізнесу. Всі ці об'єкти будуть реалізовані через приватизаційні аукціони, що гарантує справедливість та прозорість у цьому процесі.
Голова ФДМ також наголосив на актуальності приватизації в умовах війни, зауваживши, що Україна не може дозволити собі збитки у цей період.
"Державні активи зараз приносять збитки, і кількість державних підприємств не відповідає шляху лібералізації та розвитку ринкової економіки, який обрав Україна", - пояснив Коваль, закликавши бізнес до співпраці у пошуку об'єктів для приватизації.
"Ми закликаємо вас стати послами у пошуку об'єктів для приватизації. У багатьох населених пунктах існують об'єкти, які залишаються невикористованими протягом 10-15 років. Звертайтеся до Фонду з пропозиціями щодо приватизації. Ми зробимо все можливе, щоб шлях до прозорого аукціону був якнайбільш ефективним", - підсумував він.
 

ФДМУ планує у 2024 виставити на приватизаційні аукціони близько тисячі об'єктів
ІНШІ НОВИНИ

У ВАС Є ПИТАННЯ?

Напишіть нам
Обов’язкове поле введення