ФДМУ пропонує забрати частину активів з АРМА та віддати в управління іншим органам

Фонд державного майна України висунув ініціативу щодо вилучення частини арештованих активів з управління Агентства з управління розшуковими майнами (АРМА) та передачі їх управління іншим державним органам, які буде визначати Кабінет Міністрів.
За словами голови ФДМУ Олександра Федоришина, механізм стягнення державою російських активів є недосконалим та потребує вдосконалення через внесення змін до законодавства. Зміни мають спрямовуватися на забезпечення збереження економічної діяльності підприємств з моменту їх вилучення державою і до передачі їх відповідним управлінським органам.
Федоришин вказав на необхідність швидшого втручання управлінських органів для збереження стабільності підприємств протягом періоду від арешту до конфіскації. За його словами, на сьогодні існують випадки, коли час, що пройшов від арешту до передачі ФДМУ управління активами, спричинює значні збитки та простої підприємств.
"Наше пропозиція полягає в тому, щоб внести зміни до закону "Про санкції" та передати уряду повноваження визначати орган управління, який буде відповідальний за санкційний актив від його блокування до конфіскації", - додав він.
Запропонований механізм передбачає, що необхідно не обов'язково покладати управління арештованими активами на Фонд держмайна, а доручати це іншим відповідальним державним органам, таким як міністерства та інші.
 

ФДМУ пропонує забрати частину активів з АРМА та віддати в управління іншим органам
ІНШІ НОВИНИ

У ВАС Є ПИТАННЯ?

Напишіть нам
Обов’язкове поле введення