(ФДМУ) оголосив про виставку на аукціон "Зарубінського спиртзаводу"

Фонд державного майна України (ФДМУ) оголосив про виставку на аукціон "Зарубінського спиртзаводу" у Тернопільській області. Цей аукціон, призначений на 2 жовтня, став найдорожчим лотом в історії малої приватизації в Україні, маючи стартову ціну 245,4 мільйона гривень.
"Зарубінський спиртзавод" - це діюче підприємство, що спеціалізується на виробництві етилового спирту, біоетанолу та його експорті. До складу заводу входять 58 об'єктів нерухомості, загальною площею 28,804 квадратних метра, включаючи цехи, склади, виробничі будівлі, адміністративний комплекс та інші споруди. Крім того, до лота приватизації входять 27 транспортних засобів та об'єктів спецтехніки.
За даними за 2022-23 роки, підприємство показало прибуток у розмірі 1,1 мільйона та 1,6 мільйона гривень відповідно. Однак у 2020-21 роках воно зазнавало значних збитків – 72,7 мільйона та 14,2 мільйона гривень відповідно. Це призвело до накопичення значної кредиторської заборгованості "Зарубінського спиртзаводу" у розмірі 374 мільйони гривень, включаючи 4,4 мільйона гривень боргів перед бюджетом та 732 тисячі гривень перед працівниками. У разі продажу на аукціоні ці зобов'язання перейдуть до майбутнього інвестора.

(ФДМУ) оголосив про виставку на аукціон "Зарубінського спиртзаводу"
ІНШІ НОВИНИ

У ВАС Є ПИТАННЯ?

Напишіть нам
Обов’язкове поле введення