Нові перспективи: Україна розглядає приватизацію майна медичних закладів

Україна розглядає можливість приватизації майна медичних закладів, яке простоює понад три роки, згідно з законопроєктом №11071, який розглядається у Комітеті з питань економічного розвитку, повідомляється пресслужбою Верховної Ради.

«Законопроєкт відкриває нові можливості для медичних закладів та громад, забезпечуючи право на приватизацію об'єктів, які не використовуються з призначенням протягом трьох років. У власності багатьох медзакладів є об'єкти, які можуть бути ефективно використані, але наразі залишаються безнадійно невикористаними», - пояснив Олексій Мовчан, заступник голови Комітету.

Згідно з законопроєктом, медичні заклади матимуть можливість приватизувати окремі об'єкти та майно, які не використовувалися для медичних послуг чи реабілітаційної допомоги протягом трьох років. Цей термін служитиме захистом від можливих зловживань та почнеться з моменту внесення інформації про такі об'єкти до електронної торгової системи.

В перехідний період, поки не буде забезпечена технічна можливість, інформація про ці об'єкти буде доступна на сайті профільного міністерства та органів місцевого самоврядування.

Законопроєкт також передбачає, що комунальні заклади охорони здоров'я матимуть право орендувати державне та комунальне майно на пільгових умовах без проведення аукціонів, поки не буде завершено процес реформування медичної галузі.

Нові перспективи: Україна розглядає приватизацію майна медичних закладів
ІНШІ НОВИНИ

У ВАС Є ПИТАННЯ?

Напишіть нам
Обов’язкове поле введення