Оренда державного майна принесла за 2023 понад 320 млн грн до бюджету

ФДМУ проаналізував інформацію, щодо оренди держмайна за останні 6 місяців:
-    Укладено договорів оренди активів - 660 шт.
-    Прибуток складає - вже понад 320 млн грн. 
Під час війни, оренда державного майна користується великим попитом. За підсумками останніх місяців, кожного дня оренда держмайна приносить у бюджет приблизно 2 млн грн. Найбільш привабливими є активи в Одеській області: майданчик зберігання колісної техніки в Ізмаїлі та складський майданчик у Чорноморську — майже 2 млн грн на місяць.

«Попит на оренду держмайна є, адже загалом за 5 місяців 2023 року участь у торгах узяли понад 500 учасників, а загальна переможна ціна всіх аукціонів зросла в середньому більш як у 4 рази від початкової», — зазначають у Фонді.
Також зараз спостерігається подорожчання активів на аукціонах в порівнянні зі стартовою ціною лоту. (приклад -  приміщення першого поверху адмінбудівлі в Черкасах, переможна ставка оренди якої зросла з 99 грн початкової ціни до 69 тис. грн.)
На червень місяць поточного року Фонд держмайна вже запланував проведення мінінмум 66 орендних аукціонів із загальною стартовою вартістю оренди активів 589 тис. грн. Підприємцям пропонуватимуть орендувати, зокрема:
•    комплекс будівель на Харківщині;
•    кабінет в Адміністрації морських портів;
•    приміщення технічного поверху та частину даху в Одесі;
•    приміщення стадіону «Металіст» у Харкові та інші цікаві об'єкти. 

Прийняти участь в аукціонах зможете вже найближчим часом.
Сьогодні ФДМУ є найбільшим орендодавцем в Україні. Він оперує нерухомістю загальною площею 7,8 млн кв. м, супроводжуючи понад 14 тис. контрактів.

Оренда державного майна принесла за 2023 понад 320 млн грн до бюджету
ІНШІ НОВИНИ

У ВАС Є ПИТАННЯ?

Напишіть нам
Обов’язкове поле введення