Оренда держмайна принесла в бюджет майже 500 млн грн за 7 місяців

За інформацією від Фонду державного майна України відомо, що за 7 місяців 2023 року держ бюджет отримав майже 500 мільйонів гривень від здачі в оренду державного майна, уклавши 1043 нові договори.
ФДМУ вийшов на довоєнні показники:
В липні державний бюджет отримав 70,4 млн грн від ФДМУ завдяки здачі в оренду державного майна — що дорівнює майже 80% довоєнних показників.
У серпні Фонд планує провести 85 орендних аукціонів та сподівається залучити через них, а також по діючих договорах, щонайменше 75 млн грн до державного бюджету.
«З початком російської агресії багатьом українцям довелось змінити місце проживання, а разом з цим вони втратили або роботу, або власний бізнес. Почати свою підприємницьку діяльність з нуля можна й в таких умовах, інвестуючи мінімальні капіталовкладення в оренду приміщення під розвиток своєї справи. Сьогодні Фонд держмайна супроводжує понад 14 000 контрактів, левова частка з яких — 20% - укладена саме з фізичними особами-підприємцями», —  Андрій Шрамко, директор Департаменту оренди та розпорядження державним майном ФДМУ.
На сьогодні, ФДМУ здає майже 8 млн м² державної нерухомості.

Оренда держмайна принесла в бюджет майже 500 млн грн за 7 місяців
ІНШІ НОВИНИ

У ВАС Є ПИТАННЯ?

Напишіть нам
Обов’язкове поле введення