Продаж Нерухомості Банків, що ліквідуються ФГВФО

У балансі банків, що ліквідуються ФГВФО, враховано майже 4 млрд грн нерухомості, як зазначено Ольгою Білай. Не менше 10% цієї суми перебуває на тимчасово непідконтрольних чи активних бойових територіях.
Згідно з інформацією, опубликованою на офіційному сайті Фонду гарантування вкладів (ФГВФО), починаючи з літа 2022 року, вони провели 275 успішних аукціонів з продажу об'єктів нерухомості, що належали ліквідованим банкам. Всього на суму 2,6 млрд. грн. Цікавість до банківської нерухомості залишається стабільно високою.
Ольга Білай також наголосила на одному з головних завдань, які стояти перед фондом та банківською системою в цілому – розробити ефективну стратегію управління подібними активами. Питання про компенсацію при руйнуванні таких об'єктів поки що залишаються без відповіді.
За словами Белай, всі активи банків, що ліквідуються, виставляються на онлайн-аукціонах у системі "Прозорро.Продажі". Початкова ціна для шкірного лота встановлена вище балансової або оцінної вартості активу. Серед цих об'єктів нерухомості на продаж знаходяться не лише приміщення колишніх банківських відділень, а й нерухомість, отримана банками внаслідок претензійно-позовної роботи з боржниками. Однак варто зазначити, що ці активи та майно становлять лише до 5% від загального обсягу активів фонду.

Продаж Нерухомості Банків, що ліквідуються ФГВФО: Велика Частина в Умовах Війни та Питання Компенсації
ІНШІ НОВИНИ

У ВАС Є ПИТАННЯ?

Напишіть нам
Обов’язкове поле введення