Земельні аукціони у Києві збагатять міський бюджет

Земельні аукціони у Києві збагатять міський бюджет на суму понад 38 мільйонів гривень завдяки продажу трьох ділянок для оренди або придбання з метою використання їх для автомийок та паркінгів. Ця інформація була представлена Департаментом земельних ресурсів Київської міської державної адміністрації у соціальній мережі Facebook.
Стартову ціну одного з лотів було збільшено з 10 до 30 мільйонів гривень. Очікується, що результати майбутніх аукціонів, запланованих на 21 вересня та 11 жовтня, поповнять київський бюджет значними коштами. Подробиці про лоти доступні на сайті Департаменту земельних ресурсів КМДА.
Слід зазначити, що, починаючи з червня, Київська міська державна адміністрація прагне цифровізувати сферу земельних відносин та впровадити електронні земельні аукціони у столиці. Міська влада сподівається, що ці заходи допоможуть знизити корупцію та збільшити доходи міського бюджету. Спочатку на аукціон було виставлено 3 ділянки для оренди, і Департамент земельних ресурсів обіцяв поступово розширювати асортимент лотів.
У липні стартували перші електронні аукціони з продажу права власності на 3 земельні ділянки. Згодом список лотів на аукціони з оренди розширився до 5 земельних ділянок.
Перший аукціон у столиці вже завершився, і в оренду передано три земельні ділянки у Деснянському районі. Міський бюджет отримуватиме 954 тисячі гривень щорічно протягом 5 років за право оренди цих ділянок.

Земельні аукціони у Києві збагатять міський бюджет на суму понад 38 мільйонів гривень
ІНШІ НОВИНИ

У ВАС Є ПИТАННЯ?

Напишіть нам
Обов’язкове поле введення