Старт нової економічної ери: Президент оголосив про платформу «Зроблено в Україні»

26 лютого відбулася презентація нової економічної ініціативи під назвою "Український виріб". Ця платформа була представлена під егідою Президента України. Питання стосовно локалізації набуває все більшого значення, оскільки підприємці, що виробляють свою продукцію в Україні, вносять великий внесок у створення додаткової вартості та робочих місць і повинні отримати належну підтримку від держави. За словами міністра економіки Юлії Свириденко, на програми підтримки передбачено 45 мільярдів гривень з державного бюджету, що має сприяти додатковому зростанню ВВП на 1%.
У заході взяли участь Президент України Володимир Зеленський, Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, представники Офісу Президента, Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), а також представники бізнес-організацій та об'єднань за підтримки Програми USAID "Конкурентоспроможна економіка України" та інші.
Очікування від ініціативи "Зроблено в Україні" Платформа "Зроблено в Україні" спрямована на створення постійного каналу спілкування між державою та підприємцями з метою підтримки та розвитку вітчизняного виробництва.
Уряд пропонує п'ять ключових інструментів, які сприятимуть українським виробникам товарів і послуг, як заявив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль. Серед них:
1.    Розширення локалізації на оборонні закупівлі.
2.    Компенсація витрат на сільськогосподарську техніку вітчизняного виробництва.
3.    Адаптація наявних програм державної підтримки.
4.    Надання грантів українським виробникам.
5.    Стимулювання попиту на внутрішньому ринку.
"Зроблено в Україні" та публічні закупівлі Ця ініціатива розширить перелік товарів, які можуть бути закуплені у місцевих виробників. Зокрема, вона сприятиме розширенню локалізації у сфері оборонних закупівель, надаючи перевагу українським постачальникам.

Старт нової економічної ери: Президент оголосив про платформу «Зроблено в Україні»
ІНШІ НОВИНИ

У ВАС Є ПИТАННЯ?

Напишіть нам
Обов’язкове поле введення