Перелік об'єктів оренди

Передача в оренду державної власності може бути здійснена тільки через систему електронних аукціонів Прозорро.Продажі. Для зручності користування системою в рамках теми оренди держмайна, команда фахівців Прозорро розробила спеціальний функціонал. Такий функціонал передбачає використання процедури публікації інформації про об'єкти оренди першого і другого типу. Даний функціонал вже доступний для використання потенційним орендарям з 07 жовтня 2020 року.

Сам процес ознайомлення і використання на практиці даного функціоналу вже доступний на деяких електронних майданчиках, які погодилися його впровадити в свою базу ще на стадії тестування. Перелік таких майданчиків можна побачити на офіційному сайті системи Прозорро.Продажі. Очікується, що кількість електронних майданчиків, які впровадять нові можливості, буде збільшуватися.

Нові функціональні можливості припускають включення нових об'єктів до переліків, подачу заяв на оренду, внесення інформації про такі об'єкти і інформацію про продовження дії договору оренди.

Варто відзначити, що на кінець вересня 2020 року в системі електронних аукціонів 115 орендодавців опублікували свої оголошення на здачу в оренду більш ніж 330 об'єктів. При цьому були успішно проведені 50 аукціонів, на яких кінцева вартість оренди збільшувалася в середньому на 30%.

У Прозорро розробили процедуру публікації переліків об'єктів оренди
ІНШІ НОВИНИ

У ВАС Є ПИТАННЯ?

Напишіть нам
Обов’язкове поле введення