ВР - Закон щодо часткового відкриття інформації про закупівлі в умовах воєнного стану

Верховна Рада ініціює закон про часткове відкриття інформації про закупівлі задля забезпечення прозорості в закупівлях продовольства для Збройних сил України.

Як повідомляє народна депутатка Мар’яна Безугла у Фейсбуці, - «У комітеті ми ознайомимося з фірмами-постачальниками харчування в ЗСУ - інціюємо закон про часткове відкриття інформації про закупівлі в умовах воєнного стану».

Рішення було прийнято під час засідання Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки, де депутати заслухали керівництво Міністерство оборони та представників Національного антикорупційного бюро, Державного бюро розслідувань та Служби безпеки. Зокрема, Міноборони надало контракти на закупівлю продуктів для ЗСУ, а його очільник Олексій Резніков доповів та пояснив їхні деталі. Водночас у НАБУ запевнили, що по цьому питанню відкрито кримінальне провадження. Заразом у ДБР та СБУ розповіли, що по низці процесів закупівель та постачання харчування тривають розслідування.

За словами Безуглової, з боку комітету, окрім ініціювання закону, також було:
-    звернення до правоохоронних органів із закликом приділити увагу розслідуванням;
-    «інтенсифікування заходів парламентського контролю щодо інших напрямів оборонних закупівель в комітеті;
-    найближчим часом розбір озброєння, боєприпасів, речового забезпечення, паливно-мастильніх матеріали тощо».

У Міноборони наголосили, що відомості про зміст закупівель послуг харчування для військовослужбовців, які набули поширення у ЗМІ, мають ознаки навмисних маніпуляцій та вводять в оману. Водночас міністр оборони Олексій Резніков зазначив, що продукти для ЗСУ постачають вісім компаній і обіцяв надати депутатам всі контракти та детальні коментарі з питань забезпечення армії харчуванням.

Якщо ви маєте намір взяти участь у публічних закупівлях наша компанія надає послуги з професійного юридичного супроводу тендерів будь-якої складності від початку процедури до укладення договору

ВР - Закон щодо часткового відкриття інформації про закупівлі в умовах воєнного стану
ІНШІ НОВИНИ

У ВАС Є ПИТАННЯ?

Напишіть нам
Обов’язкове поле введення