ФГВФО реалізація активів банків-банкрутів

У 2021 році до банківських установ, що знаходяться в стані ліквідації, надійшло приблизно 2,8 мільярда гривень.

У Фонді повідомляють, що ця сума складається з коштів, які були отримані від реалізації активів й оренди майна банківських установ, цінних паперів та погашення заборгованостей. Станом на 1 січня 2022 року продаж активів банківських установ приніс близько 2,4 мільярда гривень.

У 2021 році Фондом гарантування вкладів фізичних осіб було проведено більш як 4 500 прозорих онлайн-торгів в системі «Прозорро.Продажі». Понад 300 торгів були успішними, а загальна сума продажу лотів склала 2,26 мільярда гривень. Також один з лотів продали через торговельну систему «Ексіто Партнерс і Коен Україна» за 148 мільйонів гривень.

Варто відзначити результативність другого кварталу, адже сума продажу лотів склала 1,4 мільярда гривень.

Директор департаменту консолідованого продажу активів ФГВФО Олександр Кульчицький зазначає, що у 2021 році прослідковувалося зростання рівню конверсії у 2,5 раза. Найуспішнішими, враховуючи рівень конверсії, були торги з реалізації нерухомого майна, а саме:

-    офісне приміщення «Місто Банку», м. Київ, Нестерівський провулок (82,9 мільйона гривень, 101% конверсії);

-    5 місць для паркування (активи «Місто Банку», м. Київ, Нестерівський провулок (2,9 мільйона гривень, 169% конверсії);

-    головний офіс «ВТБ Банку» та земельна ділянка, м. Київ, вулиця Пушкінська (294,3 мільйона гривень, 110% конверсія).

Фонд нагадує, що всі гроші, отримані від реалізації активів банків-банкрутів спрямовуються на розрахунок з їхніми кредиторами.

ВІДСТУПЛЕННЯ ПРАВ ВИМОГ

БАНКИ У ЛІКВІДАЦІІ. Переваги відступлення права вимоги

ДІЮЧІ БАНКИ. ВРЕГУЛЮВАННЯ БОРГУ ЗА КРЕДИТОМ

За 2021 рік ФГВФО реалізував активи банків-банкрутів на 2,4 мільярда гривень
ІНШІ НОВИНИ

У ВАС Є ПИТАННЯ?

Напишіть нам
Обов’язкове поле введення