«Прозорро.Продажі» 3 тисячі аукціонів

Станом на січень 2022 року система «Прозорро.Продажі» оголосила понад 3010 аукціонів землі. З них 1975 — аукціони з оренди, а 1035 — з відчуження землі.

Загальна площа ділянок землі, що пропонують в оренду, складає 14 537 гектарів, а їх вартість становить 71 мільйон гривень.

Земельні ділянки, які виставлені на продаж, мають загальну площу в 1 609 гектарів, їх вартість складає 877 мільйонів гривень. Це приватні земельні ділянки або земля, яка не призначена для сільського господарства. Нагадаємо, що реалізація державних та комунальних земель, що призначаються для сільського господарства згідно з Земельним кодексом України заборонена.

Найвищу початкову вартість лотів з оренди пропонують в Одесі, Хмельницькому, Кропивницькому, Києві та у Волинській області.

Найдорожчу землю реалізують в таких містах, як Львів, Київ, Одеса, Харків та у Закарпатській області.

Система «Прозорро.Продажі» оголосила 2166 торгів з оренди та реалізації земель призначених для сільського господарства. З них 1571 з оренди, а 592 — з реалізації. Ця цифра становить 72% від усіх аукціонів землі, які оголосила система.

Загальна вартість цих лотів складає 247 мільйонів гривень. З них 30 мільйонів — торги з оренди, а 217 мільйонів — з реалізації землі. Земельні ділянки мають загальну площу в 13 788 гектарів.

Збільшення вартості на аукціонах сягає 203%. Збільшення вартості на землі сільськогосподарського призначення на вже завершених електронних торгах складає понад 400%.

Система «Прозорро.Продажі» оголосила вже понад 3 тисячі аукціонів
ІНШІ НОВИНИ

У ВАС Є ПИТАННЯ?

Напишіть нам
Обов’язкове поле введення