Реалізація нерухомого майна на 8,9 мільйона гривень

За 2021 рік влада Запоріжжя через систему «Прозорро.Продажі» реалізувала нерухомого майна на 8,9 мільйона гривень, що у 2,4 раза більше за суми початкових цін. На певних аукціонах ціна піднялася на кілька мільйонів.

З січня по жовтень 2021 року запорізька влада продала 7 приміщень загальною вартістю в близько 9 мільйонів гривень. Всі приміщення реалізовувалися через систему «Прозорро.Продажі».

«Прозорро.Продажі» — це система електронних торгів, на яких можна продати майно або здати його оренду. Завдяки системі державні й міські органи влади можуть продавати нерухоме майно, яке не використовують. Така нерухомість неприбуткова, водночас її треба утримувати, тобто витрачати на це кошти. З допомогою системи

«Прозорро.Продажі» про таке майно дізнаються багато підприємців, вони можуть придбати або орендувати його, як результат — це не лише дохід для міста, а й розвиток бізнесу.

Упродовж року органами влади на торги було виставлено 6 лотів:

1.    Підвальне приміщення, вул. Леоніда Жаботинського, 41. Початкова вартість склала 319 тисяч гривень, ціна продажу — 916 тисяч гривень.

2.    Частина приміщення, яке розташовується на пр. 40-річчя Перемоги, 11. Початкова вартість — 388 тисяч, ціна продажу збільшилася на 11 тисяч.

3.    Підвальне приміщення, вул. Кияшка, 42. Початкова вартість становила 168 тисяч, ціна реалізації — близько 170 тисяч гривень.

4.    Підвальне приміщення, вул. Перемоги, 52. Початкова вартість склала 122 тисячі, ціна продажу — 225 тисяч гривень.

5.    Підвальне приміщення, вул. Космічна, 124/вул. Чумаченка, 1. Початкова вартість — 899 тисяч гривень, ціна реалізації — 4,3 мільйона гривень.

6.    Частка приміщення на першому поверсі у складі приміщень на вул. Новокузнецька, 12. Початкова вартість — 1,96 мільйона, ціна продажу — 2,97 мільйона гривень.

Початкова вартість лотів склала 3,7 мільйона гривень, а реалізували приміщення, як вже зазначалося, за 8,9 мільйона гривень.

«Прозорро.Продажі» підвищує прозорість угод та робить їх безпечними для тих, хто купляє, й для тих, хто продає.

 

У Запоріжжі влада реалізувала нерухомого майна на 8,9 мільйона гривень
ІНШІ НОВИНИ

У ВАС Є ПИТАННЯ?

Напишіть нам
Обов’язкове поле введення