Система «Прозорро.Продажі» спрощує умови аукціонів поки діє воєнний стан

ДП «Прозорро.Продажі» на час поки діє воєнний стан спрощує умови проведення електронних торгів, які проводять згідно з Регламентом електронної торговельної системи.

Це матиме вплив на швидкість проведення торгів, перелік потрібних документів і сплату обов’язкових внесків.

Зазначають, що ці умови почнуть діяти 4 квітня. Вони застосовуватимуться не тільки до торгів з реалізації та оренди комерційного майна, а й для продажу активів, який здійснюють згідно з Регламентом електронної торговельної системи.

Однак дія цих умов не поширюватиметься на аукціони з продажу активів, особливість яких передбачають закони й постанови Кабміну (аукціони землі або мала приватизація).

Відповідно до стандартних процедур подавати пропозиції для участі в торгах в системі «Прозорро.Продажі» дозволено в період від 30 до 45 днів. Завдяки спрощеним умовам організатор може не пізніше як за два календарні дні до дати торгів оголошувати про проведення аукціону й оприлюднити перелік потрібної документації.

Поки в країні діє воєнний час протоколи й договори аукціонів можна підписувати використовуючи кваліфікований електронний підпис чи не підписувати взагалі.

Договір за результатом аукціону між переможцем та організатором потрібно укласти упродовж трьох робочих днів з дня, що є наступним за днем, коли система сформувала протокол, у разі якщо підписання угоди передбачається і якщо організатором не буде визначений більший термін.

Відповідно до спрощених умов переможець торгів — це той учасник, закрита цінова пропозиція за лот якого є найвищою. Іншими словами, цим форматом торгів не передбачаються раунди та збільшення ставок. Якщо переможця дискваліфікують, то кількість учасників, яких можуть кваліфікувати наступними, не є обмеженою.

Поки діє воєнний стан, при проведенні електронних торгів сплачувати реєстраційний внесок не потрібно. Розмір гарантійного внеску визначає організатор, внесок не може складати менше як 1% від початкової вартості активу.

Нагадуємо, «Прозорро.Продажі» - це державне підприємство, ним володіє держава та підпорядковує Міністерство економіки. «Прозорро.Продажі» — адміністратор електронної торговельної системи, в який проводяться електронні торги з продажу публічного майна.

У ВАС Є ПИТАННЯ?

Напишіть нам
Обов’язкове поле введення