Принципи роботи Прозорро.Продажі

Після тестування, впровадження та підтвердження ефективності повністю електронної системи, за допомогою якої здійснюються державні закупівлі, виникла природна ідея розширення даного функціоналу. Так, за підтримки Фонду гарантування вкладів, Міністерства економічного розвитку, компанії Transparency International Україна та Національного банку, була створена ще одна публічна платформа, яка стала носити назву Прозорро.Продажі. Головною метою її створення був ефективний вигідний і швидкий продаж активів збанкрутілих банків. Таких активів утворилася величезна кількість після того, як впала банківська система в країні під час кризи 2014 року.

Основним критерієм створення Прозорро.Продажі стала прозорість і рівноправність серед усіх учасників. У разі продажу ліквідного активу можна було очікувати, що він буде проданий за ринковою ціною, а шанси на його придбання будуть рівні для всіх, хто брав участь в торгах. Після того, як нова система показала свою ефективність, вона стала обов'язковою при реалізації активів ліквідованих банків і державного майна в цілому.

Як працює Prozorro.Sale?

Сама система Prozorro.Sale є повністю державної і відповідає за реалізацію торгів, починаючи від самої першої стадії - розміщення інформації про об'єкт реалізації, і закінчуючи інформацією про перехід у власність переможця аукціону об'єкта продажу.

Процес участі в аукціонах проходить за допомогою офіційних сертифікованих інтернет майданчиків, які знаходяться в приватній власності. З самого Прозорро торги безпосередньо не проводяться, система відповідає за автоматизацію всього процесу цілком, і вона ж вибирає переможця в автоматичному режимі, без людського фактора.

На всіх приватних офіційних електронних платформах опублікована інформація буде повністю ідентичною, так як сама по собі розміщується в базі Прозорро. Однак вносити і бачити її можна за допомогою можливостей будь-яких платформ. І учасники аукціону, і його замовники можуть вибирати той майданчик, який їм більше подобається.

Як здійснюються торги для учасників, потенційних покупців?

Яким чином можна прийняти участь в аукціонах? Адже для покупців в Прозорро виставляються на продаж дуже цікаві активи і майно, а значить і купити його можна за вигідними цінами. Тут, як і в будь-якому реальному природному процесі, виникають різні ситуації. Іноді підсумкова ціна продажу на торгах виявляється істотно нижче ринкових розцінок, а часом вартість злітає в десятки разів у порівнянні зі стартовою собівартістю.

Що потрібно робити, щоб взяти участь в аукціоні Прозорро.Продажі:

•    вибрати той об'єкт продажу, який вам цікавий, інформацію про нього ви можете дізнатися і на офіційному сайті Прозорро, в тому числі;

•    ознайомитися з об'єктом і умовами продажу, а також стартовою ціною;

•    вибрати цікавий для вас інтернет майданчик з числа сертифікованих і представлених на сайті Prozorro;

•    зареєструватися на ньому;

•    виявити бажання взяти участь в конкретному аукціоні, і подати відповідну заявку зі свого електронного робочого кабінету;

•    пройти кваліфікацію учасника;

•    внести початковий внесок (якщо це передбачається умовами аукціону);

•    взяти участь в аукціоні;

•    виграти його, якщо вас влаштує ціна, яка стане формуватися під час торгів;

•    оплатити решту суми і оформити документи на перехід власності до вас.

Відсутність корупційної складової і публічність процесу робить систему привабливою для звичайного громадянина або бізнесмена. Таким чином можна робити вигідні інвестиції.

Прозорро.Продажі, як повинен виглядати сучасний державний продукт

У Прозорро сучасне обличчя, це ефективний і зручний продукт. Такими повинні бути державні проекти. Особливо це стосується відкритості та публічності, що істотно зменшує ризик маніпуляцій, лобізму та корупції. При цьому сама система не стоїть на місці, а постійно розвивається.

Про роботу системи можна висловитися словами Світлани Панаіотіді, представника держави в Наглядовій раді, заступника Міністра розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України: «Держава через прозорі аукціони може формувати довіру до себе, довіра до того, що розпорядження державним і комунальним майном може бути прозорим і підконтрольним громадськості, а також може приносити результат».

Фахівці компанії Електронні закупівлі мають великий досвід у проведенні переговорів з кредитором та досягненні необхідного результату. Ми працюємо лише на нашого клієнта і нашою метою є отримання максимального результату в переговорах з кредитором.

Банки в ліквідації - https://ezakupivli.com.ua/pereustupka-prav-vimog/banki-u-lkvdac

Діючі банки - https://ezakupivli.com.ua/pereustupka-prav-vimog/duch-banki

У ВАС Є ПИТАННЯ?

Напишіть нам
Обов’язкове поле введення