Нерухомість на ПРОЗОРРО.ПРОДАЖІ

Під час свого засідання 23 жовтня Кабінет міністрів ухвалив рішення, відповідно до якого стає обов'язковим продаж державного майна та майна державних підприємств через електронні аукціони Prozorro.Продажі.

Про це повідомляє пресслужба уряду.

"Система довела свою ефективність від 2017 року в рамках пілотного проекту, де реалізовано майна на майже 760 млн грн з середнім зростанням ціни на понад 25%. За попередніми розрахунками, балансова вартість активів групи "ліквідації та списання" складає 5,7 млрд грн", - ідеться в повідомленні.

Раніше 3 жовтня 2019 року Верховною Радою України прийнято Закон України «Про оренду державного та комунального майна» та Закон України «Про концесію». Закони запроваджують прозорі та конкурентні правила передачі державного та комунального майна приватним інвесторам та започатковують ефективний процес державно-приватного партнерства.

Сьогодні ситуація стрімко змінюється завдяки впровадженню на державному рівні системи Прозорро.Продажі, яка надає повний доступ до інформації щодо процесу продажу активів та прозорості проведення конкурентних торгів.

Вже понад 2 роки вся нерухомість збанкрутілих банків виставляються на продаж на аукціони виключно через систему ПРОЗОРРО.ПРОДАЖІ. З серпня 2018 року всі об'єкти малої приватизації також реалізовуються через електронні аукціони. Серед цих активів можна знайти як невеличкі приміщення у віддалених селах так і історичні приміщення у центральній частині Львова та Києва. 21 жовтня 2019 року набув чинності новий Кодекс України з процедур банкрутства. Відтепер всі активи підприємств-банкрутів більше не будуть продаватись кулуарно за безцінь, а будуть реалізовуватись за реальною ринковою вартістю. Перші аукціони з продажу майна банкрутів відбудуться вже в листопаді.

Отже, завдяки впровадженню ефективної системи ПРОЗОРРО.ПРОДАЖІ кожен зацікавлений громадянин України може взяти участь та придбати за привабливою ціною нерухомість своєї мрії чи інше майно. В свою чергу держава отримає додатковий дохід від справедливої та конкурентної реалізації свого майна. Купуйте майно вигідно на ПРОЗОРРО.ПРОДАЖІ через акредитовані електроні майданчики.

У ВАС Є ПИТАННЯ?

Напишіть нам
Обов’язкове поле введення