Регіональній владі можуть обмежити використання державних коштів. Докладніше Арахамія щодо закупівель.

У своєму Telegram каналі, голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія звернувся до регіональної влади із попередженням. Міська влада не повинна витрачати державний бюджет на закупівлю товарів та послуг, які не є пріоритетними під час війни, парламент може обмежити їх використання.

"Хочу звернутися до керівників міст, чиновників місцевого самоврядування та всіх інших осіб, відповідальних за процедури закупівель у нашій державі, незалежно від політичного забарвлення.
У суспільстві назріває дуже серйозне невдоволення вашими діями. Пов'язано це з пріоритетами, які ви обираєте під час здійснення закупівель”.

Наразі правоохоронці розслідують кілька кримінальних проваджень щодо придбання дорогих речей сумнівної необхідності для укриттів Києва. Йдеться про закупівлю барабанів, люксових овочерізок, витрачанням коштів на ремонти стадіонів та перекладання бруківки "значною мірою дестабілізують суспільство, яке живе непростим життям, примудряючись не просто виживати, але ще й волонтерити, донатити на армію та зберігати оптимістичний погляд на майбутнє".

Давид Арахамія прокоментував активні поки що обговорення в парламенті щодо обмеження розпорядження коштами регіональних чиновників. "Зупиняє нас лише те, що ми знаємо: коли ми це зробимо, ви почнете голосно кричати про "напад на децентралізацію", що "влада атакує місцеве самоврядування" і поширюватиме інші схожі меседжі". "Вважайте це останнім попередженням. Якщо ви не зупинитесь, не припиніть витрачати гроші на предмети не першої необхідності, на те, що аж ніяк не наближає нас до перемоги, то парламент внесе законодавчі обмеження на період воєнного стану", - підсумував він.

У ВАС Є ПИТАННЯ?

Напишіть нам
Обов’язкове поле введення