Відповіді на Питання щодо Прозорро.Маркету

Відповіді на Питання щодо Прозорро.Маркету
1.    Чи можна звичайному замовнику використовувати запит ціни через електронний каталог, якщо сума закупівлі перевищує 500 тис. грн.? Відповідь
Так, це можливо. Постановою 1178 не встановлено обмежень для використання запиту ціни.
2.    Чи можна закупити електричну енергію в Прозорро.Маркеті на суму більше 1 млн. грн.? Чи існують обмеження? Відповідь
Так, це можливо. У Прозорро.Маркеті немає обмежень по сумі для закупівлі через ЗЦП.
Нагадуємо, відповідно до пункту 10 Постанови 1178: якщо ваша закупівля становить або перевищує 100 тис. грн. для товарів та послуг, 200 тис. грн. для поточного ремонту та 1,5 млн. грн. для робіт - замовники можуть проводити торги у відповідності з встановленими правилами, або використовувати електронний каталог для закупівлі товарів у відповідності з Постановою Кабінету Міністрів України від 14 вересня 2020 року № 822 "Про затвердження Порядку формування та використання електронного каталогу", з урахуванням відповідних умов.

3.    Поради щодо організації ЗЦП для електроенергії
Відповідь
Найкоротший план дій для проведення запиту ціни пропозицій:
1.    Оприлюдніть план закупівель у вашому особистому кабінеті на відповідному майданчику.
2.    Створіть запит пропозицій, вибравши вже готові технічні специфікації або визначте власні технічні характеристики з централізованої закупівельної організації (ЦЗО).
3.    Визначте термін подачі пропозицій (не менше двох робочих днів з моменту публікації запиту пропозицій постачальникам у електронній системі закупівель).
4.    Після отримання пропозицій укладіть угоду з постачальником, якого автоматично обере система, враховуючи найбільш вигідну пропозицію.
5.    Опублікуйте звіт про закупівлю (у випадку, коли закупівля не здійснювалась за допомогою електронної системи).

4.    Навіщо вказувати підписанта замовника і постачальникам через систему?
Відповідь
Впровадження електронного контракту - це лише один з етапів на шляху до повної електронізації. Зазначення підписанта у електронних полях є важливим кроком у цьому напрямі. Це не лише сприяє ефективній роботі системи, але й відображає нашу відданість модернізації процесів. Зараз електронний контракт доступний лише у системі ЗЦП, але у майбутньому він буде застосовуватися у всіх сферах закупівель. Наразі введення електронного контракту в системі є важливою кінцевою дією у процесі, необхідною для генерації повноцінної угоди для реєстрації її в казначействі. Заповнення відомостей про підписанта є ключовим для полегшення інтеграції з казначейством.
5.    Чи можна звужувати профіль, якщо закупівля через ЗЦП понад 500 тис. грн.?
Відповідь
Ні, звуження профілів товарів можливе лише для запитів ціни пропозицій, де очікувана вартість закупівлі менше 500 тис. грн. У такому разі оголошуючи запит ціни пропозицій, замовник може обирати лише з профілів, які сформовані адміністратором.
Згідно з пунктом 12 Постанови 1178:
Запит пропозицій від постачальників щодо предмету закупівлі, вартість якого дорівнює або перевищує 500 тис. гривень, здійснюється відповідно до специфікації товару, сформованої адміністратором електронного каталогу, де замовник не має можливості самостійно визначати характеристики товару та їх допустимі значення.
 

У ВАС Є ПИТАННЯ?

Напишіть нам
Обов’язкове поле введення