Продовження терміну укладення договору

При здійсненні закупівлі, а точніше при укладенні договору з переможцем тендера, замовник зобов'язаний укласти з ним договір, який згодом повинен бути опублікований в системі електронних торгів. Якщо переможець пройшов процедуру кваліфікації, то замовник зобов'язаний опублікувати інформацію про намір укласти з ним договір.

На процедуру укладення договору у замовника є 20 днів відповідно до чинного законодавства, зокрема, частина 6 статті 33. Якщо виникає ситуація, коли даний термін необхідно продовжити, то зробити це можна до 60 днів. Продовжити його можна лише в тому випадку, якщо виникає обґрунтована необхідність.

Чи потрібно публікувати в Прозорро інформацію про продовження терміну на укладення договору?

Перелік ситуацій, при яких обгрунтовано можна продовжити термін укладення договору, в Законі не вказується. Даний момент знаходиться в відповідальності уповноваженої особи, що відповідає за закупівлю.

Важливо також зазначити, що інформацію про намір збільшити термін на укладення договору до 60 днів в системі електронних аукціонів публікувати замовнику не потрібно. На це немає вказівки в Законі, і в самому Прозорро немає відповідного функціоналу.

При здійсненні закупівлі за спрощеною процедурою продовжувати термін на укладення договору до 60 днів не можна. Про це важливо пам'ятати, якщо замовник користується спрощеною схемою закупівель. 

Чи слід публікувати в системі Прозорро інформацію про необхідність продовження терміну укладення договору
ІНШІ НОВИНИ

У ВАС Є ПИТАННЯ?

Напишіть нам
Обов’язкове поле введення