Скільки можна економити на закупівлі ліків

У цьому 2020 році закупівля ліків і медичних препаратів проходить цілком через систему електронних закупівель в системі Прозорро. Закупівельна діяльність ведеться по чотирнадцяти державним програмам. А сам процес централізовано проводить в якості замовника ДП «Медичні закупівлі України».

Вже були проведені шістдесят тендерів, в основному це стосувалося закупівель препаратів і ліків для лікування дитячої та дорослої онкології та гемофілії. Очікувана вартість на них передбачалася близько 1,2 мільярдів гривень. В результаті сильної конкурентної боротьби серед учасників на аукціонах держкомпанії вдалося істотно знизити цю суму. Розмір економії досяг 51%, що в результаті склало кінцеву суму закупівлі в 606 мільйонів гривень.

Примітно, що на дані торги приходять і міжнародні відомі фармацевтичні компанії, які і можуть запропонувати хороші ціни. Їм не треба долати апарат корупції, як це було завжди в справі закупівлі ліків, вони відразу ж потрапляють в здорове конкурентне середовище. Результат економії можна бачити. Також такий приклад вказує на те, в яких розмірах хронічно крали гроші в сфері держзакупівель медпрепаратів за всі роки існування держави.

ТОВ «Електронні закупівлі» проводить групові та індивідуальні онлайн навчання в сфері публічних закупівель в зручний для Вас час.

Скільки можна економити на закупівлі ліків, дивимося на результати роботи ДП «Медичні закупівлі України» в Прозорро
ІНШІ НОВИНИ

У ВАС Є ПИТАННЯ?

Напишіть нам
Обов’язкове поле введення