До приватизації в Прозорро готують 18 спиртзаводів

Після введення Закону про демонополізацію галузі з виробництва спирту, який був введений 01 липня 2020 року, держава запланувала віддати ряд спиртовироблюючих заводів в приватні руки. Це буде відбуватися в рамках процесу приватизації через систему онлайн аукціонів Prozorro.Sale.

Стан справ у цій галузі на поточний момент виглядає наступним чином: з 78 підприємств, що перебувають у державній властності, фактично працюють тільки 41. Тому було прийнято рішення продати 38 заводів. І перші вісімнадцять підприємств зараз проходять активну стадію підготовки до приватизаційного процесу, який пройде в системі Прозорро.

Варто уточнити, що у держави існувала монополія на виробництво спирту, особливо це стосувалося медичних і ветеринарних цілей, а також використання в якості лікарського препарату. На поточний момент її немає, тому покупка заводу з виробництва спирту буде вигідною інвестицією.

Процес приватизації планується закінчити до 01 липня 2021 року, при цьому продати заводи планується на суму близько 2-3 мільярдів гривень.

До приватизації в Прозорро готують 18 спиртзаводів
ІНШІ НОВИНИ

У ВАС Є ПИТАННЯ?

Напишіть нам
Обов’язкове поле введення