Нові Орендарі для 27 Гектарів Землі

У серпні цього року Калуська міська рада прийняла рішення орендувати три земельні ділянки сільськогосподарського призначення на термін 7 років, використовуючи формат електронного аукціону. Минулого тижня, 30 жовтня, на платформах "Прозорро.Продажі" та Національної електронної біржі відбулися три електронні аукціони, в результаті яких визначили орендарів для понад 27 гектарів цінної землі. Дві ділянки розташовані за межами села Довге-Калуське, а третя - за межами села Студінка, обидві призначені для сільськогосподарського виробництва.
Участь в аукціонах взяли по два суб’єкти господарювання для кожного з трьох лотів. Відзначимо, що остаточні пропозиції переможців виявилися значно вищими за стартові ціни.
На аукціоні за право оренди земельної ділянки за межами села Студінка конкурували фермерське господарство "Прогрес Темп Агро" з Калуша та ТОВ "Рідна Земля Агро", зареєстроване в с. Студінка. Переможець аукціону, ФГ "Прогрес Темп Агро", запропонував 46 010 гривень (при стартовій ціні близько 17 700 гривень), перемігши конкурента, який пропонував 46 000 гривень.
У двох аукціонах за право оренди земельних ділянок за межами села Довге-Калуське змагалися ТОВ "ГАЛПОЛ" з Рожнятова та ТОВ "СП «Будучність» з Калуша. У обох випадках переможцем стало калуське підприємство: за земельну ділянку площею 15 га вони запропонували 90 100 гривень (при стартовій ціні близько 33 900 гривень), а за земельну ділянку площею 5,3 га — 26 538 гривень (при стартовій ціні 11 700 гривень).
Таким чином, орендна плата за підсумками аукціонів стане щонайменше в 2,3 рази вищою за стартові ціни. Зазначимо, що це ще один крок вперед для розвитку сільськогосподарського сектора та місцевого бізнесу в Калуській громаді.
 

Електронні Аукціони в Калуській Громаді: Нові Орендарі для 27 Гектарів Землі
ІНШІ НОВИНИ

У ВАС Є ПИТАННЯ?

Напишіть нам
Обов’язкове поле введення