В.о. голови ФДМУ: Приватизація близько 200 об'єктів до кінця 2023 року

Фонд державного майна України (ФДМУ) планує активно розпродавати майно в найближчі два місяці. В.о. голови ФДМУ, Олександр Федоришин, на нараді з підвищення надходжень до державного бюджету повідомив про намір виставити на приватизацію понад 200 державних підприємств та інших активів до кінця поточного року.
Цей план охоплює принаймні 188 об'єктів різного призначення. Серед них — Зарубинський спиртзавод (з балансовою вартістю 245,4 млн грн), Івано-Франківський комбінат хлібопродуктів (52,2 млн грн), Бджільнянський спиртзавод (68,2 млн грн) та інші.
Орієнтовна загальна балансова вартість цих об’єктів становить понад 1,36 млрд гривень. За попередні 10 місяців 2023 року ФДМУ уже провів 335 аукціонів в системі Prozorro.Sale, що призвело до надходження понад 2,7 млрд гривень до державного бюджету від приватизації державних активів.
Торги привернули увагу 1725 потенційних інвесторів, що демонструє значний інтерес до державних об’єктів. Усереднено на один аукціон припадає близько 5 учасників, що свідчить про активний конкурентний ринок серед інвесторів.
 

В.о. голови ФДМУ: Приватизація близько 200 об'єктів до кінця 2023 року
ІНШІ НОВИНИ

У ВАС Є ПИТАННЯ?

Напишіть нам
Обов’язкове поле введення