Успішність і Результативність: ФГВФО Оголосив Результати Семирічної Роботи з Продажу Банківських Активів на Прозорро

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) представив результати семирічної діяльності з продажу активів банків на платформі "Прозорро.Продажі". Зазначається, що за цей період ФГВФО оголосив неуспішними понад 216 тисяч аукціонів.
Під час роботи з державною електронною торговою системою вдалося зареєструвати близько 14,5 тисяч успішних торгів, під час яких було залучено майже 29 мільярдів гривень від реалізації активів ліквідованих банків.
ФГВФО спрямував кошти, отримані в результаті торгів, на розрахунки з кредиторами ліквідованих банків. Зокрема, були продані права вимоги за кредитними договорами на суму понад 16,8 мільярда гривень, а також житлова та нежитлова нерухомість, яка перебувала на балансі банків-банкрутів, принесла понад 10,6 мільярда гривень.
Серед інших активів, що були реалізовані ФГВФО на Прозорро.Продажі, - це транспортні засоби, корпоративні та майнові права, дебіторська заборгованість.
Окреме звернення було приділене продажам активів колишніх структур російських банків. ФГВФО стартував продаж таких активів у липні 2022 року, зараз загальна сума надходжень від цих торгів становить понад 4,7 мільярда гривень.
Підкреслюється, що протягом цього періоду відбулося понад 8 700 торгів за голландською моделлю з кроковим зниженням ціни. Після закритих цінових пропозицій фінальна вартість активів збільшилася більш ніж на 31% від початкової ціни.

Успішність і Результативність: ФГВФО Оголосив Результати Семирічної Роботи з Продажу Банківських Активів на Прозорро
ІНШІ НОВИНИ

У ВАС Є ПИТАННЯ?

Напишіть нам
Обов’язкове поле введення