ФГВФО Продає Портфель Кредитів Мегабанку: Аукціон на 281,6 Млн Грн

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб планує провести аукціон з продажу пулу кредитів фізичних осіб АТ «Мегабанк». За повідомленням на сайті ФГВФО, торги відбудуться 3 листопада в системі «Прозорро.Продажі», і їхня основна мета – ліквідація активів банку.
Активи, що виставляються на продаж, мають спільну ознаку – місце реєстрації боржників у Східних та Південних регіонах України, зокрема в Миколаївській, Одеській, Дніпропетровській, Донецькій, Запорізькій та Харківській областях. Активи вже раніше виставлялися на продаж, і це повторне розміщення на аукціоні.
На торги виставлено права вимоги за 9990 кредитами фізичних осіб та 2282 позиції дебіторської заборгованості. Зауважте, що понад 98,3% портфелю є беззаставними кредитами. Забезпечення залишкової частки включає транспортні засоби на 1,21% та кредити, забезпечені іншими видами застави, на 0,52%, а також дебіторську заборгованість.
Загальна сума заборгованості за договорами, включеними до складу пулу, становить 281,6 млн грн, що є початковою ціною лоту.
Аукціон відбудеться за голландською моделлю, де початкова вартість лоту поступово знижується, доки один із учасників не зупинить цей процес. Після чого інші учасники можуть подати закриті цінові пропозиції, і перемагає той, хто запропонує найвищу суму.

ФГВФО Продає Портфель Кредитів Мегабанку: Аукціон на 281,6 Млн Грн
ІНШІ НОВИНИ

У ВАС Є ПИТАННЯ?

Напишіть нам
Обов’язкове поле введення