ФДМУ здійснив 12 приватизаційних аукціонів

Протягом минулого тижня Фонд державного майна України (ФДМУ) здійснив 12 приватизаційних аукціонів, призводячи до зростання вартості активів на 61,4 млн гривень порівняно зі стартовою ціною. Пресслужба ФДМУ повідомила, що участь у торгах приймали 116 підприємців, і в середньому кожен актив здобував увагу майже 10 учасників.
Вартість активів зросла в 2,4 рази, переходячи від загальної стартової ціни 25,9 млн гривень до переможної 61,4 млн гривень. Нові власники також повинні сплатити 20% ПДВ від своїх пропозицій, що становить додаткові 12,3 млн гривень. Таким чином, економічний ефект від приватизації за тиждень сягнув майже 74 млн гривень.
Найбільшим продажем тижня стала приватизація Хмельницького протезно-ортопедичного підприємства, на яке інвестор запропонував 32 млн гривень. Зазначено, що власник зобов'язаний зберігати профіль діяльності підприємства протягом 10 років, сприяючи залученню інвестицій та нових технологій в цю сферу.
У двох аукціонах, присвячених деревообробному підприємству на Львівщині та гаражному комплексу на Кіровоградщині, змагалися більше 20 учасників, що призвело до зростання вартості активів у 138 та 117 разів відповідно.
Ці позитивні результати вказують на активність на ринку приватизації та привертають увагу підприємців до участі в аукціонах ФДМУ через систему Prozorro.Продажі. Спрощений порядок передачі повноважень також обіцяє прискорити процес передачі державних підприємств до Фонду держмайна для подальшої приватизації, ліквідації або ефективного управління.
 

 Фонд державного майна України (ФДМУ) здійснив 12 приватизаційних аукціонів,
ІНШІ НОВИНИ

У ВАС Є ПИТАННЯ?

Напишіть нам
Обов’язкове поле введення