Новий Підхід до Оренди Державних Сільгоспземель: Що Змінює Ціноутворення

Початкова ціна оренди державних сільгоспземель тепер буде встановлюватися як один цілісний показник для кожної ділянки, й не буде нижчою за 12% від її нормативної оцінки. Хоча вона стартує з 3-4 тис. грн за 1 га, кінцева вартість визначатиметься для кожного випадку окремо.
Чим же керуватиметься процес формування ціни? На це впливатиме конкуренція в регіоні, якість землі, її розташування відносно елеваторів, населених пунктів, державних автодоріг, можливості зрошення та інше.
"Переможець аукціону має сплатити за перший рік оренди землі наперед. Далі, кожен наступний рік на протязі терміну оренди, він має виплачувати цю саму суму, але вона може підвищуватись залежно від певних умов. Термін оренди може бути різним, але є максимальні ліміти: до 14 років для однорічних культур і до 25 років для багаторічних", — розкриває Федоришин.
У першому випадку тривалість оренди буде визначатися потребами у сівозміні для збереження якості ґрунту. Отже, термін може скоротитись до 7 років, навіть при максимальному ліміті 14.
Окремі ділянки спеціально виділять для вирощування багаторічних культур, там термін оренди зможе досягати 25 років. Оскільки вартість цих ділянок вища (через більшу нормативно-грошову оцінку), вартість оренди таких земель також буде вищою, додав в.о. голови ФДМУ.

Новий Підхід до Оренди Державних Сільгоспземель: Що Змінює Ціноутворення
ІНШІ НОВИНИ

У ВАС Є ПИТАННЯ?

Напишіть нам
Обов’язкове поле введення