ФГВ фінансових установ України оголосив про плановий аукціон продаж мегапулу активів чотирьох банків, які ліквідуються.

Фонд гарантування вкладів фінансових установ України оголосив про плановий аукціон на продаж мегапулу активів чотирьох банків, які ліквідуються.Згідно з інформацією голови фонду, стартова вартість лоту складає 109,4 млн грн, а торги заплановано на 13 червня 2024 року в системі "Прозорро.Продажі".

Мегапул включає активи, які раніше були частинами різних галузевих пулів, об'єднаних за КВЕД боржників, включаючи оптову та роздрібну торгівлю, ремонт автотранспортних засобів і мотоциклів, а також діяльність у сфері адміністративного та допоміжного обслуговування. Оскільки ці галузеві пули не були реалізовані, вони були об'єднані в один великий міжгалузевий пул для подальшого продажу.

Мегапул, що виставлений на аукціон, складається з прав вимоги та майнових прав за кредитними договорами з суб’єктами господарювання і фізичними особами, а також дебіторської заборгованості суб’єктів господарювання.

У складі мегапулу є різноманітна застава, що включає п’ятикімнатну квартиру у центрі Києва, кілька квартир у м. Кривий Ріг, житлове будівництво у Мукачево, а також нерухомість у Широківському районі Дніпропетровської області, включаючи приміщення механічної майстерні, свинарники та інші споруди.

Фонд підкреслює, що на аукціон виставлено не заставлене за кредитними договорами майно, а право стягнути заборгованість з боржника чи заставне майно у судовому чи позасудовому порядку.

Аукціон буде проводитися за голландською моделлю, і в ньому можуть взяти участь як юридичні, так і фізичні особи, за винятком російської федерації або осіб, пов'язаних із державою-агресором.

Фонд гарантування вкладів фінансових установ України оголосив про плановий аукціон на продаж мегапулу активів чотирьох банків, які ліквідуються.
ІНШІ НОВИНИ

У ВАС Є ПИТАННЯ?

Напишіть нам
Обов’язкове поле введення