Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) вперше оголосив про продаж "галузевого пула"

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) вперше оголосив про продаж "галузевого пула", сформованого за спільною ознакою - кодом виду економічної діяльності (КВЕД) боржника, яким є будівництво.
На веб-сайті ФГВФО надано відповідну інформацію.
Лот складається з активів чотирьох банків - АТ "МР Банк", АТ "Мегабанк", ПАТ "Промінвестбанк" та АТ "Банк Січ". До складу активів входять права вимог та майнові права за кредитними договорами, укладеними з суб'єктами господарювання, а також дебіторська заборгованість.
Загальна заборгованість за активами, включеними до пула, становить понад 707 млн грн, з них 608 млн грн - за активами АТ "Мегабанк", 84 млн грн - ПАТ "Промінвестбанк", 13 млн грн - АТ "МР Банк" та майже 1,6 млн грн - АТ "Банк Січ".
Для забезпечення виконання зобов'язань перед банками використовуються об'єкти житлової та комерційної нерухомості, земельні ділянки, об'єкти незавершеного будівництва, майнові права на нерухоме майно, фінансове поручительство та інші об'єкти.
Активи, що входять до пула, пройшли принаймні 4 індивідуальні спроби продажу в системі "Прозорро.Продажі", але так і не були реалізовані.
Продаж активів відбувається за допомогою голландського аукціону зі зниженням початкової (стартової) ціни.
"Участь в аукціоні можуть взяти як юридичні, так і фізичні особи, за винятком позичальників та поручителів за кредитами, громадян Російської Федерації, юридичних осіб, створених і зареєстрованих відповідно до законодавства Російської Федерації, або осіб, пов'язаних з державою-агресором. Кошти, отримані від продажу активів, спрямовуються на розрахунок із кредиторами банків, що ліквідуються", - відзначено у Фонді.

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) вперше оголосив про продаж "галузевого пула"
ІНШІ НОВИНИ

У ВАС Є ПИТАННЯ?

Напишіть нам
Обов’язкове поле введення