Функції та визначення уповноваженої особи

З 19 квітня 2020 року за проведення спрощеної процедури закупівлі в державних організаціях і компаніях, її має проводити тільки уповноважена особа. Період переходу до закупівельної діяльності тільки через уповноважених осіб повинен бути завершений до 01 січня 2022 року.

Самі закупівлі та спрощені закупівлі потрібно проводити уповноваженою особою, це вимога пункту 1 статті 1 Закону №922. При цьому тендерні комітети повинні бути розформовані. Якщо підприємство має потребу в роботі тендерного комітету, то у кожного його члена повинна бути чітко прописана зона відповідальності, а він повинен виконувати закупівлі по конкретних видах процедур. Це випливає з пункту 4 розділу 10 Закону №922 про «Прикінцеві і перехідні положення».

Сама уповноважена особа повинна бути працівником замовника, яку призначено розпорядженням або на підставі трудового договору. За таку роботу на законодавчому рівні обов'язково повинно бути визначено грошову винагороду.

На підставі пункту 1 статті 11 Закону №922 призначення уповноваженої особи може носити такі форми:

  • за трудовим договором в якості основної діяльності або за сумісництвом;
  • на контрактній основі (тимчасовий трудовий договір);
  • з основного штату співробітників з виплатою відповідної грошової винагороди.

Останній пункт буде доречний в тих ситуаціях, коли в штатному розписі немає окремої посади, для виконання функцій уповноваженої особи.

Спосіб визначення уповноваженої особи при здійсненні закупівельної діяльності регламентований в листі Мінекономіки №3304-04/24218-06 від 10 квітня 2020 року.

Функції та визначення уповноваженої особи при проведенні спрощеної процедури закупівель
ІНШІ НОВИНИ

У ВАС Є ПИТАННЯ?

Напишіть нам
Обов’язкове поле введення