Призначення відповідальної особи. Указ МОН № 1205

Щоб освітня установа, що знаходиться на державному забезпеченні, могла здійснювати закупівельну діяльність, необхідно призначити відповідальну особу, яка буде займатися цим питанням. При цьому сама особа має здійснювати закупівлі, згідно з чинним у нас в країні законодавством.

Яким чином слід призначати відповідальну особу, про це опублікувало інформацію МОН в своєму листі №1/11-7861 від 05 листопада 2020 року.

Уповноважену особу, відповідальну за закупівельну діяльність, можна призначити:

•    з наявного штату співробітників, в якості додаткової роботи і збільшенням окладу при цьому;

•    шляхом введення в штат окремої посади для людини, яка буде виконувати цю функцію;

•    укласти трудовий договір з фахівцем, який буде проводити закупівлі і нести відповідальність за правильність проведення торгів.

Дані можливості описані частиною 1 статті 11 Закону «Про публічні закупівлі» № 922-VIII від 25.12.2015 року. Хоча Указом МОН № 1205 не передбачається введення штатної одиниці уповноваженої особи, відповідальної за закупівельну діяльність, керівник установи має право вводити нову одиницю в штат.

Рекомендується, в разі проведення малої кількості закупівель протягом року, відповідальну особу призначати з числа наявних у закладі співробітників. При цьому рівень доплати за додаткову роботу необхідно призначати в розмірі 50% від зарплати посадової особи, (Наказ № 557 МОН «Про впорядкування умов оплати праці та затвердження схем тарифних розрядів працівників навчальних закладів, установ освіти та наукових установ» від 26 вересня 2005 року) .

Як слід призначати уповноважену особу, яка відповідає за закупівлі, коментарі МОН?
ІНШІ НОВИНИ

У ВАС Є ПИТАННЯ?

Напишіть нам
Обов’язкове поле введення