Стала відома ціна продажу

Монопольна політика держави щодо виробництва спирту змінилася в зв'язку з переходом в найближчому майбутньому декількох спиртзаводів в приватну власність. Ряд підприємств ДП «Укрспирту» будуть приватизовані, а сам процес приватизації буде проходити в системі електронних аукціонів Прозорро.Продажі. І перше державне підприємство цієї галузі вже продано. Про це повідомляє Фонд державного майна (ФДМУ).

Приватизовано підприємство «Немирівська МПД» компанії ДП «Укрспирту». Стартова ціна на торгах в Прозорро була 49,5 мільйона гривень. Остаточна ціна продажу склала 55 мільйонів гривень.

Хоча ми бачимо збільшення ціни, однак тут є одна особливість. Компанія-переможець ТОВ «ЛВН Лімітед» була єдиною, хто подав заявку на участь в даній покупці. Завдяки захищеності інформації в електронній системі про кількість учасників, а також про їх назви, переможець на першому етапі відразу збільшив суму на 5 мільйонів, щоб отримати перевагу перед конкурентами.

Цікаво, чи була несподіванкою така мала кількість учасників на торгах? І чи можна очікувати в подальшому продаж об'єктів Укрспирту за ціною, близькою до собівартості?

Стала відома ціна продажу першого спиртзаводу
ІНШІ НОВИНИ

У ВАС Є ПИТАННЯ?

Напишіть нам
Обов’язкове поле введення