Які зміни були внесені до процедури спрощеної закупівлі товарів та її зв’язок із планом?

Були внесені певні зміни в Наказ № 10 ДП «Прозорро», зміст яких в тому, що закупка товарів, робіт й послуг вартістю менше ніж 50 тисяч гривень має бути проведена відповідно порядку проведення закупівель зі спрощеною процедурою, що був затверджений відповідно до статті 14 Закону України «Про публічні закупівлі», тільки в випадках об’яви, подачі пропозицій, звертання по роз’яснення, звертання з приводу вимоги по усуненню порушень, отримання відповіді, визначення ціни, розгляду, відмови від пропозиції, виявлення фіналіста, скасування закупівлі.

При виборі постачальника замовник користується спрощеною процедурою закупівлі згідно з Наказом №10, для наступного укладання договору про закупівлю з постачальником та формування звіту про такий договір.

Таким чином із системи Прозорро з 20.06.2022 року була прибрана процедура валідації обов’язкового зв'язку річного плану зі спрощеною закупівлею.

Тож станом на цей час система Прозорро має спосіб створення спрощеної закупівлі що не має прив’язки до річного плану у кожного Замовника. В попередній редакції відповідно до Закону таку процедуру могли використовувати тільки незамовники.

Тому Замовник може самостійно вирішити, згідно діючого законодавства, пов’язувати спрощену закупівлю з річним планом або ні.

У ВАС Є ПИТАННЯ?

Напишіть нам
Обов’язкове поле введення