Обґрунтування відхилення тендерної пропозиції учасника: приклади з практики

Спираючись на приклад практики АМКУ, ми можемо взяти до уваги важливі питання, пов'язані з відмовою переможця закупівлі від підписання договору на користь замовника.
Щоб замовнику вдалося обґрунтувати відхилення пропозиції переможця, потрібно виявити відповідність цього відмови вимогам, викладеним у тендерній документації чи укладеному договорі.
Давайте розглянемо конкретні ситуації, які ілюструють це питання:
1.    У випадку рішення Комісії від 5 січня 2024 року № 315-р/пк-пз в рамках процедури UA-2023-10-11-005637-a:
Переможець погодився на укладення договорів після отримання їх, і повідомив про це Замовника через веб-портал. Замовник відправив підписані договори на адресу переможця за допомогою служби "Нова Пошта" у місто Вінниця. Переможець попросив переслати їх до міста Могилів-Подільський Вінницької області, і також повідомив про це Замовника через веб-портал. Замовник переслав ці договори до міста Могилів-Подільський. Служба "Нова Пошта" надіслала отримувачу (переможцю) три повідомлення про надходження документів. Проте переможець оформив замовлення на переадресування відправлень від Замовника, змінивши адресу одержувача на відділення у місті Вінниця.
На основі наданої інформації і документів служби "Нова Пошта", пропозиція скаржника була правомірно відхилена замовником, оскільки відповідно до наведених вище обставин не було підстав для задоволення скарги в цій частині.


2.    Рішення Комісії Антимонопольного комітету України від 01.04.2024 року № 5789-р/пк-пз у рамках процедури UA-2024-02-13-000659-a.
У мотиваційній частині цього рішення Комісія встановила, що Замовник повідомив переможця про необхідність прибуття для підписання договору до 12 березня 2024 року та про можливість дискваліфікації у разі пропуску цього терміну, згідно з пунктом 44 Особливостей.
Згідно з інформацією, опублікованою на веб-порталі Уповноваженого органу, Замовник розмістив протокол, згідно з яким Скаржник був визнаний переможцем процедури закупівлі 26.02.2024 року. Отже, Замовник мав підписати договір з переможцем до 12.03.2024 року.
Враховуючи інформацію, отриману з сайту АТ "Укрпошта" за № 0600096066497, де зазначено, що відправлення було вручено особисто 16.03.2024 року, пропозиція Скаржника була законно відхилена Замовником з вказаної вище підстави.

Обґрунтування відхилення тендерної пропозиції учасника: приклади з практики
ІНШІ НОВИНИ

У ВАС Є ПИТАННЯ?

Напишіть нам
Обов’язкове поле введення