Передача в оренду державного та комунального майна

У середу, 03 червня 2020 року уряд України затвердив новий порядок передачі в оренду будь-якого державного та комунального майна. Згідно з новим порядком, тепер процес передачі в оренду може бути здійснений тільки через систему електронних аукціонів.

Це дає можливість сформувати чесну і конкурентну ціну, а також веде до поліпшення ефективності та мінімізації корупційної складової при укладенні договору оренди. В аукціоні можуть взяти участь будь-які бажаючі фізичні або юридичні особи, крім тих, хто не буде допущений до торгів на підставі Закону № 157-IX «Про оренду державного та комунального майна».

Новий порядок дає можливість посилення контролю з боку громадськості, за рахунок повного оприлюднення результатів торгів, і подальшого за цим договору оренди з переможцем. В оренду через онлайн систему електронних аукціонів можуть бути здані об'єкти майна комунальних та державних підприємств, органів місцевого самоврядування, державних органів управління та виконавчої влади, академії наук і інших організацій.

Новий порядок передачі в оренду державного та комунального майна
ІНШІ НОВИНИ

У ВАС Є ПИТАННЯ?

Напишіть нам
Обов’язкове поле введення