Мала приватизація на Прозорро. Продаж портів в Одеській області.

За програмою Мала приватизація планується продаж двох портів в Одеській області в якості єдиного лота. Йдеться про державне підприємство «Усть-Дунайськ», до складу якого входить порт в Кілії та ще один порт в місті Вилкове, а також порт Білгород-Дністровський. Ще 02 червня 2021 року відповідні документи на продаж надійшли до Фонду держмайна України. У найближчі дні буде проведена інвентаризація та визначена оцінна вартість, після чого буде призначена дата продажу цих об'єктів.

Орієнтовний час проведення торгів це кінець літа або вересень місяць поточного року. На даний момент держпідприємства збиткові і їх продаж дозволить реорганізувати діяльність на цій території. Новий власник зобов'язаний буде після аукціону перереєструвати об'єкт, і заздалегідь невідомо, чи продовжить свою діяльність об'єкт в якості порту, або ж змінить напрямок діяльності.

З приводу об'єктів продажу так висловився глава регіонального відділення Фонду держмайна в Одеській і Миколаївській областях Олександр Славський: «Усть-Дунайськ - це порт, в якому є обшарпаний причал у Вилковому і більш-менш діючий портопункт в Кілії. У порту Кілії найнижчий вантажообіг в Україні на сьогодні. І Білгород-Дністровський - там величезна територія, і маленький портопункт в Затоці».

Варто зазначити, що тільки в Одеській області у власності держави знаходиться близько 32 тисяч підприємств і об'єктів нерухомості, які знаходяться в занедбаному або близькому до закинутого стану. Їх продаж не тільки б наповнив регіональний і державний бюджет, а й сприяв би розвитку тих регіонів, в яких вони розташовуються.

У Prozorro продадуть два порти в Одеській області
ІНШІ НОВИНИ

У ВАС Є ПИТАННЯ?

Напишіть нам
Обов’язкове поле введення