тендерні вимоги в електронному форматі

Вимоги до учасників в системі державних закупівель тепер переводяться в електронний формат. Таким чином полегшується сам процес участі, він стає більш зрозумілим, а отже приверне більшу кількість потенційних постачальників. З 03 грудня поточного року на першому етапі будуть впроваджені форми, що вказують на порядність учасника закупівель.

Йдеться про те, чи не порушував учасник законодавство про державні закупівлі, чи є у нього податкова заборгованість, чи не було порушень антимонопольного законодавства і т.д.

На наступному етапі будуть переведені в електронний формат кваліфікаційні вимоги до товарів, послуг або робіт, які визначені статтею 16 Закону. Потім критерії, описані в статтях 22 і 23, що описують предмет закупівлі. Таким чином можна очікувати, що учасники стануть менше допускати помилок при подачі своєї пропозиції, а сама система стане більш доступною для них. Також за допомогою такого роду автоматизації буде простіше аналізувати, проводити моніторинг і збирати статистичні дані про державні закупівлі.

Про це так висловився генеральний директор ДП «Прозорро» Василь Задворний: «Разом з втіленням електронних критеріїв ймовірність того, що учасники пропустять якусь важливу інформацію про тендер, зводиться до мінімуму. Це також означає новий рівень прозорості закупівель та мінімізує можливості для порушень або корупції».

У Прозорро тендерні вимоги переводять в електронний формат
ІНШІ НОВИНИ

У ВАС Є ПИТАННЯ?

Напишіть нам
Обов’язкове поле введення