У системі «Прозорро» з'явилася можливість приховувати чутливу інформацію

Тепер у державних організацій є можливість приховувати чутливі дані у звіті про закупівлю. Це стосується місця постачання та місця розташування компанії чи постачальників, у разі якщо наявність таких відомостей у відкритому доступі може стати загрозою для їхньої безпеки.

На початку вересня чинності набув Закон №2526, відповідно до якого замовники мають подавати звіти в електронній торговельній системі щодо всіх угод від 50 тисяч гривень у разі їх укладення без «Прозорро». Для цього вони мають 10 днів з дня укладання угоди. Також цим Законом передбачається приховання чутливих даних щодо своїх компаній або постачальників.

За словами генерального директора Державного підприємства «Прозорро» Василя Задворного, завдяки нещодавнім змінам у законодавстві публічні закупівлі стали більш прозорими, що дає можливість контролю за витратами державних коштів. До ухвалення Закону замовники могли подавати звіти щодо своїх закупівель не в системі «Прозорро» після того, як завершиться воєнний стан. Наразі необхідно створити безпечні умови замовникам і постачальникам, щоб їхні чутливі дані не опинилися у ворога. Тому в «Прозорро» знайшли рішення та запровадили можливість приховати цю інформацію в системі.

У системі «Прозорро» з'явилася можливість приховувати чутливу інформацію
ІНШІ НОВИНИ

У ВАС Є ПИТАННЯ?

Напишіть нам
Обов’язкове поле введення