В Україні триває продаж об'єктів малої приватизації

З 1 вересня цього року ФДМУ відновив малу приватизацію в Україні. До кінця року планується проведення близько 150 торгів. На аукціонах реалізовуватимуть майно, початкова ціна якого не є більшою за 250 млн гривень. 
На одному з аукціонів навіть намагалися продати московський кремль. 
Одеське підприємство, яке 15 років тому займалося виготовленням холодильного устаткування, наразі складається з майже зруйнованих будівель й занедбаних шести гектарів землі. Завод тримається завдяки орендарям, які винаймають в них нерухомість, а також має борг перед державою у розмірі 10 млн гривень.
Це підприємство було першим лотом на торгах в Одеській області після повномасштабного вторгнення. Усього нараховується 52 об’єкти нерухомого майна, що має 4 юридичні адреси, деякі розташовуються в центрі. Це перший випадок за декілька попередніх років, коли відбувається реалізація не всього майна, а тільки акцій підприємства (50% +1).
За словами керівника регіонального відділення Фонду в Одеській та Миколаївській областях Олександра Славського, житлова забудова — вдалий варіант для розвитку даного району. Початкова вартість лота на торгах складає 7 420 000 гривень, розмір гарантійного внеску становить 1,5 млн гривень. Очікувалося, що при продажу ціна збільшиться приблизно втричі.
На торгах переможець запропонував у 30 разів більше. Фонд зауважує, що такі випадки фіксуються у багатьох областях. За словами Яни Матієвої, заступниці голови ФДМУ, вже було проведено 15 торгів. Лот 16 аукціону — ДП «Гайсинський спиртовий завод». Пані Матієва повідомляє, що реалізація лотів на зазначених аукціонах принесла більш як 200 млн гривень.
У бізнесу є потреба як у майні, так і у землі, адже підприємства релокуються до безпечніших регіонів для відновлення роботи. Підприємцям потрібні нові місця, а держава потребує термінового наповнення бюджету.
Крім того, на аукціоні проводили реалізацію московського кремля за 1 гривню. Олександр Славський зауважив, що спочатку ціна збільшилася до 5 гривень, однак згодом було вирішено проводити торги на зниження вартості, тож ціна зменшилася до 20 копійок. Пан Славський має сумніви у тому, що цей об’єкт може бути комусь потрібний. Він сподівається, що у майбутньому з’явиться можливість реалізувати й консульство країни-агресорки.

Якщо ви маєте намір придбати чи орендувати державне чи комунальне майно, пропонуємо Вам скористатися нашою платформою - Аукціони E-ZAKUPIVLI

В Україні триває продаж об'єктів малої приватизації
ІНШІ НОВИНИ

У ВАС Є ПИТАННЯ?

Напишіть нам
Обов’язкове поле введення