«Прозорро.Продажі» оновили процедури проведення торгів у системі

ДП «Прозорро.Продажі» провело оновлення процедур проведення торгів з реалізації об’єктів малої приватизації, вони мають продовжувати свою дію протягом правового режиму воєнного стану.
ЗУ «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо сприяння процесам релокації підприємств в умовах воєнного стану та економічного відновлення держави» від 28.07.2022 передбачає наступне: положення про оголошення та здійснення повторних торгів з реалізації об’єктів малої приватизації, які передбачають абзаци 20-28 підпункту 10 пункту 14 розділу 1 даного Закону, а також про здійснення торгів та інші дії в торговельній системі, які передбачають абзаци 9, 13 та 16 підпункту 23 пункту 14 розділу 1 даного Закону, набувають чинності з дня, коли в торговельній системі з’явиться така технічна можливість. Адміністратор системи має оголосити про це на сайті не більше як за 4 місяці з дня набуття чинності даним Законом.
«Прозорро.Продажі» повідомили, що в системі з 31.11.2022 з’явилася технічна можливість виконання дій, які передбачають абзаци 20-26 підпункту 10, абзаци 9, 13 та 16 підпункту 23 пункту 14 розділу 1.
Запроваджені наступні зміни:
-    скорочення терміну на оголошення торгів упродовж дії воєнного стану до 3 робочих днів;

-    скорочення терміну на експозицію лота під час перших англійських торгів упродовж дії воєнного стану до 5-20 робочих днів;

-    скорочення терміну на експозицію лота під час повторних торгів упродовж дії воєнного стану до 3-6 робочих днів;

-    скорочення термін на оголошення повторних торгів до 1 робочого дня;

-    поява можливості провести повторні голландські торги;

-    регулювання особливостей протоколу торгів у разі подання заяви на участь у торгах від 1 учасника, рішення щодо викупу має бути ухвалене упродовж 5 робочих днів;

-    регулювання особливостей публікування документації упродовж дії воєнного стану.
Вищезазначені зміни набрали чинності 01.11.2022.
Нові торги з реалізації об’єктів малої приватизації мають бути оголошені органами приватизації тільки через оновлене програмне забезпечення електронної торговельної системи відповідно до технічних вимог. У разі оголошення органами зазначених торгів через застаріле програмне забезпечення, порушуючи технічні вимоги торговельної системи, тоді система не зможе виконати вимоги, які передбачають положення Закону.
Торги, які оголосили до 31.10.2022, здійснюватимуться та завершуватимуться відповідно до правил, які діяли до цієї дати, окрім випадків, коли їх скасує орган приватизації.

У ВАС Є ПИТАННЯ?

Напишіть нам
Обов’язкове поле введення